陸寄居蟹討論區

查看: 5899|回復: 14

今日岩岩set好既缸

現有一隻橙紅入住

藏身處----只有洞穴&大沉木下的空間
溫濕度計--未諗到放邊個位好
空螺殼----仲浸緊水
背景------未搵到有合適既背景,有無好建議??

因為個缸既size買錯左,又唔想浪費,所以唯有用住先。由於個缸唔夠高&大,所以沙未能夠放更深(現大約3吋),暫時以隔離缸方法幫佢地脫殼先。

請多比意見
佈置得不錯.

一隻橙紅, 一個飼養缸, 不用隔離吧.

如果你的個體是屬於小型, 3吋厚的底沙己足夠了.
Thanks
我的缸18吋長,請問有咩方法可以print合適大少的背景紙比佢地?
NIce work ..your tank look good man..^^
環境不錯丫,背景紙可以到魚街買到,其實又不一定需要
環境不錯丫,背景紙可以到魚街買到,其實又不一定需要
dio9939 發表於 2009-9-1 00:06

Thanks
我見魚街睇果D通常都係水草景,想搵返D陸地景既背景
我都係覺得好似有埋個背景會好過依家白色背景
你試試搜尋月曆海報之類,找到心水背景再去曬圖公司幫你print,我相要a3紙才夠大
你試試搜尋月曆海報之類,找到心水背景再去曬圖公司幫你print,我相要a3紙才夠大
dio9939 發表於 2009-9-1 08:12

Thanks!
快圖美果類會有嗎?
另外我想問如果我要過埋膠,快圖美果D會有A3 size的過膠嗎?
我未試過冲灑那麼巨形的沙龍,你可以問一問價格,晒圖一定會比晒相平
Thanks
我的缸18吋長,請問有咩方法可以print合適大少的背景紙比佢地?
-=亮=- 發表於 2009-8-31 23:41

18吋真好 ......我自己有位置也想弄個這麼大的.....
18吋真好 ......我自己有位置也想弄個這麼大的.....
nokia6745 發表於 2009-9-1 18:05
  nokia6745發表於 2 小時前 | 只看該作者 ~! 新手ge蟹缸 !~

養左成個月先PO出黎XD
個缸係 1.5尺缸  唔知有冇咩問題呢?

你自己的缸不就是18"嗎?
你自己的缸不就是18"嗎?
dio9939 發表於 2009-9-1 18:12

那它的缸不只18吋吧= =" 看起來好大
可能你兩的缸都是一樣,是布置使感錯覺吧
我的缸是18吋x8吋x8.5吋的
Thanks
-=亮=- 發表於 2009-8-31 23:41

參考一下:
http://www.tonycoenobita.com/wallpaper.htm

自行製作方法可看製作背景板製作背景板2